Wat is de dresscode bij een klassiek concert?

apr 04

Wat is de dresscode bij een klassiek concert?

Wanneer je een avondje uit gaat is het altijd leuk om je eens extra feestelijk aan te kleden. Een speciale gelegenheid vraagt immers om een leuke outfit. Maar wanneer je naar een klassiek concert gaat wil je natuurlijk al helemaal zorgen dat je op de juiste manier gekleed gaat. Niets is zo vervelend dan volledig uit de toon te vallen, omdat je outfit teveel afwijkt van de (ongeschreven) kledingvoorschriften.

Het bijwonen van een klassiek concert gaat soms gepaard met bepaalde dresscodes. Deze dresscodes worden vaak niet echt streng gehanteerd, maar het is natuurlijk wel leuk om jezelf geheel in stijl op te tutten. In de basis is de dresscode voor een klassiek concert dan ook chic en netjes, en wanneer je jezelf te casual kleed kan het zelfs gebeuren dat je het concertgebouw niet eens binnenkomt. Een spijkerbroek, sneakers en een simpel T-shirt is dan ook zeker niet aan te raden.

Dames outfit

Een nette jurk is een veilige outfit voor dames die een klassiek concert gaan bezoeken, maar ook een chic broekpak of een elegante rok doen het altijd goed. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de kleuren van je outfit mooi bij elkaar staan en één geheel vormen. Teveel verschillende kleuren maken het geheel al snel schreeuwerig en chaotisch. Voor de meest prachtige jurken kun je eens een kijkje nemen op de webshop van NA-KD, waar je onder het kopje ‘jurken’ gegarandeerd een prachtexemplaar zult vinden.

Heren outfit

Wanneer je als man een bezoekje brengt aan een klassiek concert of een opera, adviseren we je om een mooi pak aan te trekken of op zijn minst een nette broek gecombineerd met een mooi overhemd. Afhankelijk van het seizoen en de temperatuur kun je hier overheen nog een blazer aantrekken. Speel je het liefst op safe? Kies dan een pak of een broek in een donkere kleur. Zwart, donkerblauw of antraciet doen het altijd goed!

Besteed ook extra aandacht aan je schoeisel. Afgetrapte gympen onder een net pak doen je outfit helemaal geen eer aan en maken het geheel meteen erg rommelig en onverzorgd. Er zijn zelfs plekken waar je simpelweg niet binnenkomt wanneer je sportschoenen draagt. Kies daarom liever voor veilig en investeer in een paar goeie loafers of leren brogues. Verder hoef je als man niet veel extra’s te dragen. Enkel een mooi horloge als opvallend item is meer dan voldoende.